Bejelentéschikung
Az életben egy dolog ami változatlan, és ez, az örökös változás.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A titokzatos Chí


A Chí-re (Japánban Kí, Indiában Prána)nagyon sokan hivatkoznak, és még többen beszélnek róla, de hogy igazán mi is a Chí azt kevéssé tudják. A Chí szó szerinti jelentése energia, a Kung pedig valamivel való munkálkodást jelent. Ha ezt a két kifejezést össze rakjuk, akkor a Chí Kung = energiával való munkálkodás.
Na de hányféle Chí van, hiszen rengeteg féléről lehet hallani. Ha csak az emberi testben keringő Chít is megkülönböztetünk öröklött Chí-t azaz eszenciát, szerzett Chí-t,védő Chí-t, és rossz Chít is. Hányféle Chí van egyáltalán? - teheted fel a kérdést kedves olvasó. A válasz egyszerű, egyféle Chí létezik csupán, de ennek számtalan megnyilvánulási formája van ugyanakkor. Van olyan Chí amit az ember születésétől, pontosabban a fogantatásától fogva magában hordoz, és azt nem tudja pótolni, nem tudja a környezetéből fel venni, ha az elfogy, akkor befejezzük földi pályafutásunkat, azaz meghalunk. Van más típusú Chí amit folyamatosan veszünk fel a környezetünkből, különböző formákban, ezek az ún. szerzett Chí-k.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!